medijska pismenost
banner

Konferencija za novinare povodom završetka kampanje "Ne daj da te spinuju"

21. 07. 2014 / Izvor: Medijska koalicijaMedijska koalicija (NUNS, UNS, NDNV, ANEM, PU Lokal pres) i agencija P.R.A. koja je realizovala multimedijalnu kampanju za medijsku pismenost u četvrtak 24. jula 2014. godine organizovaće konferenciju „Ne daj da te spinuju“ o medijskoj pismenosti srednjoškolaca. Ova konferencija biće završni događaj prve faze ove kampanje.

Konferencija za novinare povodom završetka kampanje

Prva faza ove društveno korisne kampanje trajala je od 24. marta do 20. jula 2014. godine. Cilj kampanje je promovisanje kvalitetnog i odgovornog novinarstva kroz širenje svesti, pre svega mladih o neophodnosti kritičkog pristupa informacijama i odgovornoj proizvodnji medijskih sadržaja.Tokom kampanje emitovano je šest radio spotova na devet radio stanica i pet TV spotova na deset televizija. Petnaest štampanih lokalnih medija je objavljivalo tekstove o medijskoj pismenosti, a Radio Beograd 202 je svake nedelje imao posebnu emisiju. Sadržaji o ovoj temi su svakodnevno postavljani i na sajt medijska pismenost.net i na fejsbuk stranicu kampanje, koja broji oko 4000 članova. Na kraju kampanje realizovan je i nagradni konkurs, gde su autori, na duhovit način, prikazivali, pomoću video snimaka, kako oni vide stanje u medijima.

Fokus diskusije biće na dosadašnjim reziltatima Kampanje za medijsku pismenost, daljim planovima rada na ovom polju svih prisutnih i zainteresovanih strana.

U toku događaja biće uručene zahvalnice svim medijiskim partnerima koji su aktivno učestvovali u kampanji, a biće uručena i nagrada autora najboljeg video snimka na nagradnom konkursu Ne daj da te spinuju. Autori drugog i trećeg najboljeg rada dobiće priznanja.

Medijska koalicija je neformalno parnerstvo pet novinarskih i medijskih organizacija koju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija lokalnih nezavisnih medija (Lokal Pres) i Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

KO:

  • Dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja komunikacije
  • Vukašin Obradović, predsednik NUNS - a
  • Predrag Vujović, direktor agencije P.R.A.
  • Darko Kocjan, glavni urednik Radio 202
  • TBC, USAID

ŠTA: Konferencija Ne daj da te spinuju

KADA: Četvrtak, 24. jul 2014, 14:30 časova

GDE: Medija centar Beograd, Terazije 3/II, Beograd

KONTAKT: Miloš Čolović, agencija P.R.A, Tel: (011) 2546-401, E-mail: office@pra.rs